Главна / Друштво / Не назире се крај проблема изливања канализације на Падалишту

Не назире се крај проблема изливања канализације на Падалишту

Становници насеља Падалиште у Грачаници већ две године муку муче са изливањем канализације на путу који води ка овом насељу. Овај проблем је посебно изражен у топлим данима, јер високе температуре додатно погоршавају неподношљив смрад који се шири овим делом Грачанице, а из дана у дан ситуација је све гора.

Ни након две године апела и молби на институције становника овог насеља, не назире се решење проблема изливања канализације. Надлежни пребацују одговорност једни на друге, а мештани трпе несносан смрад и страхују од појаве епидемије.

“Пред вратима ми се излива канализација, стално имамо проблеме јер је ова улица прометна, пролазе аутомобили и они само разносе по путу и насељу ове отпадне воде. Не знам више коме да се жалимо, нема коме се до сад нисмо обратили и нико није надлежан,” каже Ферат Јашари из Грачанице.

Житељи Падалишта страхују за своју децу, али и за старије јер постоји велика могућност заразе. Отпадне воде стално цуре низ улицу њиховог насеља а Зоран Илић са Падалишта полаже наду да ће Општина брзо решити овај проблем.

Из Општине Грачаница кажу да је за решење овог проблема надлежно ЈКП-Водовод и канализација из Приштине, које како они истичу, већ три пута помера рокове за извођење радова.

Оно што је евидентно је да свако даље пролонгирање решавања овог проблема, може да доведе до великих последица.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост

Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост кроз ширење грубих историјских фалсификата, истиче …