Главна / Друштво / Ракочевић: Период нестабилности на Косову тек предстоји

Ракочевић: Период нестабилности на Косову тек предстоји

Косовска влада је у суботу донела одлуку да возила са српском робом не могу на Косово и Метохију без посебне дозволе, ова одлука подразумева да на документима за увоз робе пише “Република Косово”.

Реципрочне мере, након повлачења стопостотних такси на производе из Србије и Босне и Херцеговине, почеле су да се примењују од 1. јуна.

“Колико сам схватио, Курти сада прави припреме, и припрема се за демонстрације, за један контролисани хаос након Тачијевог преузимања власти. Популизам који смо у овом периоду имали од Куртија још није прошао, и то не значи да се он неће исплатити у наредном периоду, јер овај период нестабилности градиће се све до америчких избора када ће се појавити неко да преузме власт, али неко ко више одговара тренутној Трамповој администрацији,” рекао је за РТВ Грачаница књижевник и аналитичар Живојин Ракочевић.

Вршилац дужности потпредседника приштинске владе Хаки Абази саопштио је данас да ниједан српски камион неће ући на Косово и Метохију ако нема потребну документацију на којој је назначено “Република Косово”. Он је навео да је косовска влада синоћ донела одлуку да унапреди реципроцитет са Србијом. Ракочевић овај потез Приштине оцењује као смену моћи у Приштини и да на Косову период нестабилности тек предстоји.

“Никог више не занима економија, никог више не занима политички програм ово је све припрема за један велики обрачун који настаје у наредном периоду и који ће на овај или онај начин бити контролисан до америчких избора. Овај хаос је обухватио политички живот косовских албанаца они из тога не могу да изађу ни, да побегну. Ми смо суочени са могућношћу хаоса сваког тренутка, а тај хаос се Албанцима свакако исплати, исплатио им се деценијама и изван тог хаоса та политичка сцена не може да очекује ништа више. А ми смо ту, суочени смо са тим, живимо са тим, али, мислим да имамо какве такве механизме да се заштитимо од свега тога,”додао је Ракочевић.

Check Also

Вучић: За Србију важно да има одличне односе са Турском

За Србију је важно да има одличне односе и комуникацију са Турском, јер је реч …