Главна / Друштво / У ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици настава на даљину спроведена без проблема

У ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици настава на даљину спроведена без проблема

Пандемија корона вируса пореметила је све сфере живота. У новонасталим околностима школе су биле принуђене да наставу организују на даљину. У ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици  ова врста наставе протекла је без већих проблема.

„На самом почетку сусретали смо се са техничким потешкоћама, али смо их кратком року превазишли и сматрам да смо добро урадили овај део посла“, истакао је директор ове образовне установе Драган Максимовић, који је додао да је то био тест за све и да сматра да га је ова школа положила.

Ученици су били активни у настави, а наставни кадар се трудио да их константно анимира, истакао је Максимовић.

„Ученици су били у сталној комуникацији са својим разредним старешинама и свим наставницима, тако да су били максимално укључени у ток наставе“, нагласио је Максимовић.

Психолог ове школе Миљана Стојановић нагласила је да деци недостајала школа, као и наставници и дружење са другарима.

„Колико смо из сталне комуникације са децом схватили великом броју деце је недостајала школа и били су заинтересовани да се врате у школске клупе, али на жалост то нам ситуација није дозволила“, казала је Стојановић.

Тренутно се у основним школама на овом подручју врши упис деце у први разред, а када је ОШ „Кнез Лазар“ у питању, по речима директора, ове године очекује се око 45 првака, што је на прошлогодишњем нивоу. Упис се обавља углавном онлајн или телефоном.

Check Also

Новоформираном предузећу “Екологија” донирано још једно возило за изношење отпада

Регионално предузеће за управљање отпадом „Пастрими“ из Приштине донирало је новоформираном комуналном предузећу општине Грачаница …