Главна / Друштво / У ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици настава на даљину спроведена без проблема

У ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици настава на даљину спроведена без проблема

Пандемија корона вируса пореметила је све сфере живота. У новонасталим околностима школе су биле принуђене да наставу организују на даљину. У ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици  ова врста наставе протекла је без већих проблема.

„На самом почетку сусретали смо се са техничким потешкоћама, али смо их кратком року превазишли и сматрам да смо добро урадили овај део посла“, истакао је директор ове образовне установе Драган Максимовић, који је додао да је то био тест за све и да сматра да га је ова школа положила.

Ученици су били активни у настави, а наставни кадар се трудио да их константно анимира, истакао је Максимовић.

„Ученици су били у сталној комуникацији са својим разредним старешинама и свим наставницима, тако да су били максимално укључени у ток наставе“, нагласио је Максимовић.

Психолог ове школе Миљана Стојановић нагласила је да деци недостајала школа, као и наставници и дружење са другарима.

„Колико смо из сталне комуникације са децом схватили великом броју деце је недостајала школа и били су заинтересовани да се врате у школске клупе, али на жалост то нам ситуација није дозволила“, казала је Стојановић.

Тренутно се у основним школама на овом подручју врши упис деце у први разред, а када је ОШ „Кнез Лазар“ у питању, по речима директора, ове године очекује се око 45 првака, што је на прошлогодишњем нивоу. Упис се обавља углавном онлајн или телефоном.

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …