Главна / Вести / Србија / Вучић: Мере Приштине сумануте, ми губимо милион евра дневно

Вучић: Мере Приштине сумануте, ми губимо милион евра дневно

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су нова правила Приштине за улазак робе на Косово суманута и додао да ће се видети да ли ће их нова приштинска влада повући.

“Не разумем како они замишљају живот у 21. веку, у којем немате слободан проток роба, услуга, људи и капитала”, рекао је Вучић и додао да су то, срећом, осудили Американци, Европљани, Руси, јер је реч о цивилизацијским вредностима које су неупитне.

Вучић је новинарима у Новом Пазару рекао да централна Србија због тих мера губи око милион евра дневно, али да тиме губе и косовски Албанци, којима је потребна и сировина из централне Србије, али и готови производи којима тргују.

“Они су навикнути на највећи део производа који долази из Централне Србије или како би они рекли из Србије”, рекао је Вучић.

Додао да је да је слободна трговина један од темеља на којима је Београд инсистирао и да се зато залагао за снажније повезивање и од ЦЕФТЕ, да би могло да се ради, тргује, праве путеви, повезују људи.

Упитан зашто се није изјаснио у вези са новим правилима до сада, Вучић је рекао да га новинари нису питали, а и да није у стању да сваког дана коментарише нове одлуке, јер сваког дана Приштина измисли нешто ново.

“Изјаснили су се они који је требало да се изјасне, од Марка Ðурића, до Владе Србије”, рекао је Вучић.

На питање да ли ће отићи до Јариња, јер је близу Новог Пазара, Вучић је рекао да је данас био надомак Брњака, а не Јариња.

“Били смо надомак Брњака, а не Јариња, само да смо пошли лево, односно на исток, отишли бисмо у Зубин Поток, сад бисмо морали до Рашке па да се спуштамо ка Јарињу, тако да нам је Јариње и даље мало даље”.

Влада у Приштини усвојила је 30. маја низ мера које подразумевају обавезу за предузећа из централне Србије да обезбеде дозволу за свако возило са робом за Косово, као и забрану увоза производа из централне Србије ако на пратећим документима није назначено “Република Косово”.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић: Ту смо за дијалог, али ми нико неће наређивати решење

Председник Србије Александар Вучић рекао је да очекује ускоро важне посете Београду, за који дан, …