Главна / Вести / Србија / СНС Шабац: Катастрофалан однос градске власти

СНС Шабац: Катастрофалан однос градске власти

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорио је на данашњој конференцији за новинаре на катастрофалан однос  градске власти на челу са Небојшом Зеленовићем према предшколском образовању на територији Шапца.

Јавности се на конференцији обратила Зорица Џиновић васпитачица Предшколске установе „Наше дете“, која је истакла да су запослени у предшколској установи изложени бројним притисцима и уценама од стране Зеленовићевог руководства, као и да се над њима спроводи класичан мобинг.

Џиновићева је као дугогодишњи  главни васпитач установе и председник синдиката запослених одлично упућена у све што запослени преживљавају. Она истиче да је  имала и физичку  повреду на радном месту, због које је добила четири копче на глави, али да је руковдство установе цео случај заташкало. Хвала Богу, каже Џиновићева, што сам повређена била ја, а не неко од деце.

Бројне моје колеге раде под притиском уцена, претњи премештајем, али и отказа само зато што су чланови синдиката, каже Џиновићева и истиче да су многи од њих морали  да напусте синдикат. Она је упозорила на недопустиву прекобројност деце у групама, што отежава рад васпитача. У појединим групама је више од тридесторо деце на само два васпитача, каже Џиновићева. Велика неправда је и што су васпитачи за исти посао који обављају различито плаћени, а посебан проблем је преко 100 запослених на одређено време, којима се годинама продужава уговор без одлуке о сталном запослењу. То је неправда коју морамо исправити, каже Џиновићева.

Posebno je upozorila na problem bezbednosti dece u pojedinim vrtićima ističući da je u jednom vrtiću dva puta izbijao požar zbog loših instalacija, što je zataškano,  da tri montažna vrtića rade, iako im je prošao rok trajanja, kao i da je nejasno gde se ulaže novac koji se izdvaja za vrtiće.
Kandidat  Srpske napredne stranke za gradonačelnika  Šapca  dr Aleksandar Pajić upozorio je da je boravak dece u šabačkim vrtićima najskuplji u celoj Srbiji  i da iznosi čak 6500 dinara.

Небојша Зеленовић се хвали да у Шапцу нема листа чекања за вртиће, а прећуткује чињеницу да је то зато што су вртићи његовом одлуком толико скупи, да људи и не пријављују децу за боравак у истим, каже Пајић и истиче да ће Српска напредна странка чим преузме власт у Шапцу сигурно одредити нижу цену боравка деце у вртићима.

Јер српски напредњаци, за разлику од Зеленовића и његовог ментора Душана Петровића, брину о нашој деци. И Шапчани то виде.

Зато ће 21. јуна  свој глас дати Српској напредној странци, будућности и нади, бољем сутра за нашу децу, истакао је Пајић и позвао све Шапчане да изласком на изборе допринесу величанственој победи Српске напредне странке, која ће после двадесетогодишње владавине  Душана Петровића и Небојше Зеленовића коначно ослободити Шабац штеточинске власти и почети обнову града, који заслужује најбоље. Живео Шабац! Живела Србија!, наводи у саопштењуГО СНС Шабац

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Вучић: Ту смо за дијалог, али ми нико неће наређивати решење

Председник Србије Александар Вучић рекао је да очекује ускоро важне посете Београду, за који дан, …