Главна / Друштво / ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ Приштина – Грачаница у сарадњи са сеоским одбором, организује акцију чишћења села   Сушица.

Тим поводом они су упутили апел свим мештанима овог села да се прикључе овој акцији.

Акција ће се одржати 05. 06.2020. са почетком у 11:00 часова и кренуће се од центра села код спортског полигона.

“Сви заједно имамо обавезу да се одговорно односимо према средини у којој живимо зато будите део наше акције”, истиче се у позиву ЈКП “Комуналац” Приштина Грачаница.

Поред тога, како истичу из “Комуналца”, биће  организовано и  једно мало такмичење за  малишане.

Сви присутни малишани имаће задатак,  да на полигону у селу Сушица кредама у боји представе своје идеје о здравој средини., а овогодишња тема Светског дана заштите животне средине је „Шуме – Природа на услузи.

“Циљ нам је да наш „украс света“, наша деца, буду и наша инспирација да им убудуће обезбедимо чистију и здраву средину и да нас увек подсећају да због њих морамо више и боље, да не дозволимо да нам околина буде затрпана смећем, да нам реке буду загађене и пуне  и отпада, да не дозволимо стварање нових илегалних депонија а да постојеће уклонимо”, каже директор ЈКП Комуналац Игор Аритоновић.

Из ЈКП “Комуналац”, апелују на све грађане, представнике НВО сектора, медија и свих институција да се прикључе овој акцији и да заједно пошаљу поруку свима,  да и једно  скромно ангажовање у чишћењу околине може допринети лепшој а пре свега чистијој средини.

Check Also

Генерални секретар ССС Горан Маринковић у посети Грачаници

Генерални секретар Спорстког савеза Србије Горан Маринковић посетио је данас општину Грачаница , како би …