Главна / Друштво / Сви испитни рокови на факултетима биће спроведени

Сви испитни рокови на факултетима биће спроведени

Електронска настава на факултету природно-математичких наука приштинског универзитета у Косовској Митровици није била непознаница, јер су студенти и професори у претходном периоду добар део својих активности организовали путем електронских платформи и електронском поштом, истакао је гостујући у Јутрањем програму проф. др Небојша Денић, продекан Природно-математичког факултета.

Он  је напоменуо да ће сви испитни рокови бити спроведени, а да је на студентима само да уче.

„Испити ће бити организовани уз поштовање свих мера опреза у циљу очувања здравља студената. Сви рокови ће бити испоштовани  и студенти ће на време бити обавештени о датуму одржавања испита“, нагалсио је Денић.

На факултетима су у току припреме за упис бруцоша, а како би им олакшали факултети су организовали онлајн припремну наставу, за коју је владало велико интересовање.

„Сви факултети приштинског универзитета су на својим сајтовима на време организовали припремну наставу за ученике завршних разреда средњих школа. Задовољство нам је што су ученици и поред редовних школских активности и обавеза, показали велико интересовање и за ову онлајн припремну наставу за упис на факултете“, казао је Денић и додао да је уверен да ће свако ко је редовно пратио ту наставу уписати жељени студијски програм.

Пријава на факултетима и слање докумената врши се онлајн, а пријемни испити ће бити организовани чим се створе услови за њихову реализацију.

Check Also

Новоформираном предузећу “Екологија” донирано још једно возило за изношење отпада

Регионално предузеће за управљање отпадом „Пастрими“ из Приштине донирало је новоформираном комуналном предузећу општине Грачаница …