Главна / Вести / Косово и Метохија / Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише изјаву председника привремених институција у Приштини Хашима Тачија да неће учестовати у разговорима с Београдом под окриљем Европске уније због тога што, како је навео, специјални изасланик Мирослав Лајчак не признаје независност Косова.

“Можда ћу вас изненадити што не коментаришем коментаре”, рекао је кратко Фабрици.

Председница Владе Србије Ана Брнабић, коју смо замолили за коментар Тачијеве изјаве да Прешево, Бујановац и Медвеђу сматра историјским наслеђем Албанаца, каже за Телевизију Мост да је крајње време да се Хашим Тачи пробуди и схвати реалност. Премијерка каже да не схвата одакле уопште Хашиму Тачије претензије према Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

“Прешево, Бујановац и Медвеђа припадају тој такозваној републици Косово једнако колико и Београд. Можда има претензије према Будимпешти? Можда има и према Бриселу и можда мисли да је и то историјско наслеђе. Али то је само његов проблем”, каже Ана Брнабић.

Премијерка подсећа да су Албанци почели да својатају и српско културно наслеђе на Косову и Метохији.

“Рекла бих оно што је рекао Марко Ђурић. Ја се заиста надам и верујем и знам да они имају и дугу традицију и богату историју и богату културу да не морају да својатају туђе”, каже председница владе и пита зашто то Албанци раде сами себи.

Check Also

Општинско Одељење Инспекције: Забрањено паљење жетвених остатака и отпада

Општинско Одељење инспекције упозорава мештане да се уздрже од спаљивања жетвених остатака и отпада како …