Главна / Економија / Вучић: Будимка симбол подизања Србије

Вучић: Будимка симбол подизања Србије

Фабрика прехрамбене индустрије “Будимка Пожега” од данас поново ради, а нови почетак обележен је у присуству председника Србије Александра Вучића. Будимка је изузетан бренд и њен поновни рад је симбол подизања Србије, изјавио је Вучић.

“Ово је симбол за нашу земљу, за све нас”, истакао је Вучић.

Вучић је пренео новинарима, након што је испробао Будимкине џемове и сокове да су одлични.

“Пробао сам органски џем од малина и одличан је. Такође, пробао сам мешану мармеладу коју сам много волео са палачинкама када сам био дечак”, истакао је Вучић.

Каже да је породица Марковића, која је купила Будимку, успела и једног сина да врати из Милана, као и да ће покушати да врати и другог сина из Лондона..

“Будимка је изузетан бренд и много сам срећан. Ово је стварно нека врста симбола. Важно је када од потпуне пропасти и Србијанке, Будимке, Џервина, Златног делишеса и свега другог што смо имали почнете да подижете те фирме. Онда људи разумеју да све можемо да урадимо”, нагласио је председник.

Пожелео је Будимци много успеха и додао да ће држава помоћи тој фабрици.

Много сам срећан, додао је Вучић.

“Узбуђен сам, не само зато што сам лично допринео поновном раду Будимке, већ зато што та фабрика поново ради после више од 20 година проблема кроз које су пролазили и Пожега и Будимка. Данас можемо да будемо мало радоснији”, рекао је Вучић у обраћању.

Вучић је истакао и да разуме пријатеље наше на западу и у Кини који праве велике свечаности у таквим приликама, јер тако хоће људима да покажу колико је то важно.

“Будимка је важна за целу нашу Србију, јер показује три ствари: Прво, колико смо дуго и безнадежно пропадали. Друго, да када радимо и када смо уједињени у борби за бољитак моземо да се извучео и вратимо на стазе старе славе и будемо успешнији него што смо икад били. И треће, што је породица Марковић успела да врати свог сина Александра из Милана”, нагласио је Вучић.

Фабрика у стечају је крајем новрембра прошле године продата на јавној лицитацији за 212.700.000 динара компанији “ИТН група” из Косјерића, која се бави иновацијама у пољопривреди и производњом смрзнутог воћа и поврћа.

Нови власник Будимке, директор и сувласник ИТН-а, Вера Марковић рекла је тада, приликом продаје, да су планиране инвестиције веће од пет милиона евра.

Фирма из Пожеге већ је била приватизована 2008. године, али је приватизациони уговор раскинут после две године.

Производња је обустављена 2015, а следеће године компанија је отишла у стечај.

Производни програм “Будимке” ослања на њихове садашње делатности фабрике управо у Косјерићу.

Воћари тог краја Србије радују се што ће имати коме да продају своје производе.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Наставићемо да градимо и радимо на важним пројектима

Председник Србије Александар Вучић започео је данас посету Расинском округу и обишао радове на изградњи …