Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић са Ештон о изборима на КиМ

Дачић са Ештон о изборима на КиМ

dacicПредседник Владе Србије Ивица Дачић данас путује у Луксембург, на први састанак Савета за имплементацију споразума о стабилизацији и придруживању. Дачић је најавио да би дијалог Београда и Приштине требало да буде настављен у новембру, после одржавања локалних избора на Косову, који су заказани за 3. новембар.

Дачић је рекао да ће састанак бити прилика да на одвојеном сусрету са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон разговара о свим проблемима, па и о питањима која оптерећују одржавање предстојећих локалних избора на Косову, међу којима су питања бирачког списка и косовске Централне изборне комисије.
Дачић је поручо да је важно избећи све евентуалне неправилности и манипулације бирачким списковима и резултатима избора на Косову 3. новембра.
“Ми смо инсистирали да Срби имају своје представнике у бирачким комисијама и у Централној изборној комисији да би се стекао увид у бирачке спискове. До сада то није било случај и сада ће то бити предмет анализе и расправа”, рекао је премијер.
На састанку у Луксембургу, који се одржава на маргинама Министарског савета за спољне послове Европске уније, учествоваће, поред Ештонове, и комесар за проширење Штефан Филе.
Улога Савета за имплементацију је координација и надзор над спровођењем ССП, који је ступио на снагу 1. септембра ове године.

 

Check Also

Тачи се састао са амбасадорима Kвинте, консултације са странкама следећих дана

Kосовски председник Хашим Тачи одложио је консултативне састанке са политичким странкама, које је најавио за …