Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Све чинимо да би нада била испуњена

Вулин: Све чинимо да би нада била испуњена

vulinМинистар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је вечерас да свака књига, реч, слика, фреска написана и насликана на Косову и Метохији представља наду.

“Све што радимо, чинимо да би нада била испуњена, да би очи деце на Косову биле испуњене надом, на нама је да ту наду учинимо стварном и реалном”, рекао је Вулин на отварању штанда Канцеларије за КиМ на Београдском сајму, где је синоћ почео Међународни сајам књига.

Он је рекао да то што су челни људи државе Србије дошли на отварање, говори да је та нада утемељена, сигурно чврста и да нећемо заборавити да све што радимо, чинимо да би сутра могли да кажемо да је наша култура, историја, наше Косово и Метохија.
Он је навео да је задовољан што је на отварању штанда присутан велики број људи, више него прошле године.

“Срце ми је пуно што су ми очи пуне лепоте, културе, традиције, издаваштва, Косова и Метохије, онога што смо тако неправедно заборављали свих ових година, правећи се као да на КиМ постоје само митови, само сенке заборављених предака, трагови некада моћног народа, који је одлучио да се преда, да оде, да се запише у историји да не створи ништа ново и да не крене никуда”, рекао је Вулин.

Отварању је присуствовало око 200 деце са КиМ, а на штанду Канцеларије посетиоци могу да виде детаље о епархији Рашко-призренској, Дому културе у Грачаници и другим излагацима.

Отварању штанда Канцеларије за Косово и Метохију присуствовали су премијер Ивица Дачић, председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, патријарх српски Иринеј.

 

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …