Главна / Друштво / Слађана Марковић Стојановић: Наставља се улагање у рад здравствених установа на КиМ

Слађана Марковић Стојановић: Наставља се улагање у рад здравствених установа на КиМ

Помоћница директора Канцеларија за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић, гостујући у Дневнику РТВ Грачанице истиче након дводневне посете централном Космету да је ситуација када су упитању здравствене институције на целој територији Косова и Метохије, укључујући и све установе на централном Космету, стабилна, а да Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Србије чине све да се њихов рад унапреди.

Захваљујући свим примењеним мерама опреза, коришћењу заштитне опреме, које је било у довољним количинама и ангажовању лекара и медицинског особља, епидемиолошка ситуација одржана је под контролом, а на територији Општине Грачаница, заражених није било.

Марковић Стојановић најављује и да ће ускоро бити измештен Дом здравља Косово Поље у нову вишенаменску зграду, а да ће се започети и зграда новог Клиничко болничког центра.

“На иницијативу Канцеларије за КиМ, уз помоћ Владе Републике Србије и председника Александра Вучића који је и обећао да ће у Грачаници направити нову зграду КБЦ-Приштина са седиштем у Грачаници, јер људи на централном Космету заиста заслужују нову пристојну болницу након више од 20 година. Већ се кренуло са припремом терена за изградњу, одвојено је 48. 000. 000. за куповину плаца где ће бити издрађена нова болница, у току је израда пројектне документације, сада смо због Ковида имали малу паузу у процесу израде све потребне документације. Не могу сада тачно да кажем за које време, али се надам да ће у најскоријем року Грачаница имати једну модерну болницу, која ће користити не само људима са централног Космета већ свима онима који гравитирају и потребна им је било каква услуга, истиче за РТВ Грачаница помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић Стојановић.

 

 

Check Also

KФОР донира привремена склоништа установама за тестирање ковида 19

Мисија на Kосову предвођена НАТО-ом донирала је два контејнера здравственим установама које се налазе у …