Главна / Друштво / Исидора Трајковић, Косовка девојка општине Косово Поље за 2020. годину

Исидора Трајковић, Косовка девојка општине Косово Поље за 2020. годину

У организацији Дома културе Косово Поље и Дома културе Грачаница, у Угљару је изабрана Косовка девојка за 2020. годину, која ће се на финалном избору за Косовку девојку такмичити и представљати општину Косово Поље. Овогодишња победница локалног избора у Угљару је Исидора Трајковић из Кузмина, ученица Гимназије, језичког смера, рођена 2003. године. За прву пратиљу изабрана је студенткиња хемије Кристина Јовановић из Угљара, а друга пратиља је Катарина Столић, студенткиња психологије из Угљара.

Овогодишњи избор за Косовку девојку у Угљару одржан је у специфичним и нешто другачијим условима и са малобројном публиком, због актуелне епидемиолошке ситуације. У жирију који је одлучивао о кандидаткињама били су Наташа Столић, директорица Дома културе Косово Поље, Снежана Алексић, испред Дома културе Грачаница и Раша Станојевић.

Публици су се представили и млада Николина Јовановић својим рецитаторским умећем, Сара Мицић песмом и Милан Станојевић, који је извео српска кола на хармоници.

Косовка девојка Исидора Трајковић и њене пратиље биће награђене и новчаним наградама. Организацију избора помогле су општине Косово Поље и Грачаница, као и Дом културе Грачаница.

Извор: РТВ Грачаница

Check Also

Газета Експрес: Судија Беким Сејдиу сматра да је Хотијева влада неуставна

Уставни суд Kосова још увек није донео одлуку о легитимитету владе Авдулаха Хотија, међутим, случај …