Главна / Друштво / Сва три дана завршног испита за осмаке протекла су без проблема и у складу са предвиђеном процедуром

Сва три дана завршног испита за осмаке протекла су без проблема и у складу са предвиђеном процедуром

Сва три дана завршног испита за осмаке, у српским срединама на централном Космету по речима надлежних, протекла су без проблема и у складу са предвиђеном процедуром. Осмаци кажу да су солидно урадили тестове и надају се упису у жељене школе.

Директор Основне школе “Миладин Митић” у Лапљем Селу Љубиша Караџић истиче да је све прошло у најбољем реду захваљујући професорима и дисциплинованим ученицима.

“Оно што је за похвалу су разредне старешине а наравно и деца, у нашој школи полагање је прошло шест школа и за ова три дана није се десило да било који ученик буде одсутан. Сви пријављени ученици, из свих шест школа, полагали су завршни испит у овој школи, што бих посебно похвалио,” рекао је за РТВ Грачаница директор ОШ “Миладин Митић” Љубиша Караџић.

Караџић додаје да сада следи ранг листа са бројем коначних бодова, а након тога 29. и 30. јуна следи предаја листа жеља и до 5. јула упис у жељене школе.

Општи утисак осмака на овом подручју је да завршни испит из српског језика и комбиновани тест нису били тешки, а по традицији најтежи им је био тест из математике.

Према спроведеним анкетама међу осмацима, највише интересовања влада за упис у медицинску школу, следи економска школа, док се вуковци и одлични ученици углавном опредељују за гимназију.

 

Check Also

Газета Експрес: Судија Беким Сејдиу сматра да је Хотијева влада неуставна

Уставни суд Kосова још увек није донео одлуку о легитимитету владе Авдулаха Хотија, међутим, случај …