Главна / Друштво / Биралишта затворена, избори на централном Космету протекли регуларно

Биралишта затворена, избори на централном Космету протекли регуларно

Сва бирачка места затворена су тачно у 20 часова. На централном Космету све процедуре су испоштоване и све је протекло у најбољем реду. Због епидемије избори су организовани у нешто другачијим условима, до самог краја за све бираче биле су обезбеђене маске, средства за дезинфекцију уз сва упозорења поштовања мера заштите. Изборни поступак на КиМ спроведен је уз подршку ОЕБС-а, који је прикупио гласачки материјал, који ће бити пребачен у централну Србију.

Председник општине Грачаница и Месног одбора СНС-а Срђан Поповић истиче да је данашњи дан веома значајан за народ на Косову и Метохији.

“Самим тим што је оволики број Срба са КиМ данас изашао на изборе значи да верује држави Србији, верује нашем председнику Александру Вучићу, ово је и ветар у леђа нашем преговарачком тиму. Резултати су веома добри и сви смо веома задовољни, оно што бих додао је да ћемо се још јаче, брже и боље за свој народ, јер знамо да иза нас стоји наш председник Александар Вучић, Српска напредна странка и Канцеларија за КиМ,” рекао је за РТВ Грачаница Срђан Поповић.

Гласачки материјал мисија ОЕБС-а преноси у Врање и Рашку где ће гласови и бити пребројани. На Косову и Метохији према подацима ОЕБС-а, излазност је била већа од 50%.

Према подацима који нам стижу из општине Косово Поље, на бирачком месту у Угљару гласао је 981 бирач, све је протекло регуларно.

 

 

Check Also

Газета Експрес: Судија Беким Сејдиу сматра да је Хотијева влада неуставна

Уставни суд Kосова још увек није донео одлуку о легитимитету владе Авдулаха Хотија, међутим, случај …