Главна / Култура / Праг – роман за све љубитеље хорора

Праг – роман за све љубитеље хорора

sandra_srdjanПисање хорор романа је нешто сасвим ново за наш крај а млади писац из Лапљег Села се определио баш за ту врсту писања.
Срђан Аксић има 24. године и недавно је издао свој први роман под називом „Праг“ за који је инспирацију пронашао читајући велика дела Ричарда Метиона, Клајва Баркера и Лавкрафта. Гостујући у Јутарњем програму Радио Грачанице, Аксић је истакао да је љубитељ свих жанрова али посебан акценат ставља на хорор и научну фантастику.

„Волим пуно да читам и одлучио сам се управо за ову врсту књижевности због тога што је хорор једини жанр који стално пружа задовољство и потребу за откривањем мистерија“, прича млади аутор.
„Праг има више симболичних значења, мисли се и на кућни праг али исто тако и на праг између овог живота и раја. Праг је, заправо, мотив који користе многи писци овог жанра“, објашњава Срђан Аксић.

Радња романа је у неким моментима смештена на Косову и Метохији током 17. марта 2004. године.

rait„То је итекако стваран догађај у чијој сам непосредној близини био. Такође, случајно сам незванично упознао човека који је изгубио родитеље на сличан начин на који их губи Антоније Невенковић, главни јунак романа. Истог тренутка сам приметио нешто јако необично у понашању тог човека, што ме је јако заинтригирало и управо сам то понашање покушао да применим у роману“, истиче Аксић.

Роман се препоручује свима који желе да доживе једну велику мистерију, да разоткрију ту мистерију, једном речју за све љубитеље хорора овај роман је права ствар.
Срђан Аксић има у плану да већ следеће године сцене овог романа преточи у стрип и анимирани филм, а убудуће биће речи и о играном филму, што је и жеља аутора романа.
Поред хорора, овог малдог писца привчлачи и научна фантастика и његови планови су да своје писање прошири и у том домену.

Check Also

Представа “Мали принц” Малог театра изведена у Грачаници

Публика у Грачаници, како млађи, тако и старији, али у највећем броју малишани, имала је …