Главна / Друштво / У ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници, за сада уписано 60 првака

У ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници, за сада уписано 60 првака

У највећој школи на централном Космету „Краљ Милутин“ у Грачаници у току је упис деце у први разред, који је, из свима познатих разлога-пандемије вируса Ковид19, почео касније, али је већ уписано 60 првака, рекао је гостујући у Јутарњем програму директор Владимир Милкић.

„У нередних недељу дана, колико ће упис трајати, очекује се још првака. Сваке године имамо око 90 првака и тај број се већ годинама не мења“, казао је Милкић.

Када су завршни испити у питању, они су спроведени без проблема, по препоруци Министарства просвете. На централном Космету полагање се вршило на два пункта у ОШ “Миладин Митић“ у Лапљем Селу и у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, где је око 160 ђака радило завршне тестове.

„Што се испита тиче они су протекли без икаквих проблема, само је претходних дана дошло до мањих техничких проблема јер један број тестова није видљив систему, па су родитељи исказали жалбе. То ће се наредних дана рештити, тестови су у школи и уколико буде потребно биће опет скенирани и послати центру“, казао је Милкић.

Настава на даљину је спроведена успешно, додао је Милкић и нагласио да су се и ученици и наставни кадар одлично снашли.

У овој школи завршен је поступак прикупљања података за бесплатне уџбенике, који следују  социјално угрожене и свако треће дете у породици.

Када су уџбеници за остале ђаке у питању, Милкић истиче да су наставници и учитељи већ одабрали издаваче и да је познато који ће се уџбеници користити у наредној школској години, а да ће се школа, као и претходних година, потрудити да родитељима омогући куповину књига.

Check Also

СПЦ и верници славе празник посвећен Светој Петки

Српска православна црква и верници данас славе празник посвећен Преподобној мати Параскеви – у народу …