Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Наставља се терор над српским становништвом на КиМ 

Ђурић: Наставља се терор над српским становништвом на КиМ 

Терор над српским становништвом у Метохији настављен је синоћ нападом на имовину Србау општини Исток. Током претходне ноћи на кући повратника Јована Ристића у селу Љубожда исписани су графити УЧК, а готово истовремено проваљено је у кућу Радоја Пумпаловића у селу Дубрава.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић захтева од надлежних органа и представника међународне заједнице на Косову и Метохији да хитно пронађу починиоце и зауставе талас насиља над Србима у Метохији, који несумњиво има за циљ терорисање и застрашивање Срба и њихово протеривање.

 

“Иако је у протеклим седмица забележено више десетина напада на имовину Срба широм Косова и Метохије, починиоци по правилу нису пронађени, чиме се шаље јасна порука свим криминалцима и екстремистима да су напади на српску имовину дозвољени и некажњиви”, наводи се у саопштењу Ђурића.

“Ови инциденти не доприносе настојањима да се прилике на Косову и Метохији стабилизују и изгради поверење између српског и албанског народа, а одговорност за то деле и они који нечињењем дозвољавају да се напади на српски народ догађају из дана у дан”, закључује се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Гренел: Драго нам је што ЕУ организује састанак БГ и ПР

Специјални изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је да му …