Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Присуство српских званичника пресудно за изборе

Дрецун: Присуство српских званичника пресудно за изборе

drecunПредседник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је данас да је потребно да Александар Вучић или други највиши српски званичници бораве на Косову пре избора 3. новембра, јер то може пресудно да утиче на одлуку Срба у покрајини да на њих изађу.

Дрецун је новинарима у Скупштини рекао да очекује да ће Приштина почети да се понаша рационално и да ће престати да спрецава званичнике Србије да долазе на Косово.
“Вучић је најутицајнија политичка личност у Србији и његова порука Србима да изађу на изборе има највећу тежину, али његово присуство на Косову показује суштинску везу Београда са српским народом и може пресудно да допринесе успеху српске листе”, рекао је Дрецун и оценио да то очигледно представља проблем за Приштину.

Дрецун је рекао да је неприхватљиво да човек који је у Влади Србије задужен за Косово не може да борави на тој ториторији у условима када се и Приштина, како је рекао, формално залаже за шсто масовнији излазак Срба на изборе.

Упитан да ли има довољно времена да званичници до избора оду на Косово, Дрецун је рекао да ће то бити могуће ако постоји политичка воља да се не опструише нихов одлазак на Косово.

Дрецун је оценио да се Албанци на Косову понашају политички незрело и да не доприносе нормализацији односа као и да треба превазићи дневно политичке потребе, а додао је и да Приштина манипулише бирачким списковима.

Check Also

Хоти на самиту у Паризу: Устав и интегритет неприкосновени, столица у УН

Косовски премијер Авдулах Хоти представио је на видео-самиту у Паризу три главна принципа у којима …