Главна / Вести / Косово и Метохија / Гренел: Никада нисмо размишљали о брзом решењу и промени граница

Гренел: Никада нисмо размишљали о брзом решењу и промени граница

Специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел реаговао је на чланак објављен у америчком листу “Њујорк тајмс”, наводећи да у чланку има много грешака, да нико није планирао брзо решење као и да у његовом присуству никада није било говора о промени граница, преноси Репортери.

Амерички лист пише да неуспех састанка Србије и Косова у Вашингтону представља удар за председника САД Доналда Трампа.

У чланку њујоршког дневника, такође, је наведено да је намера  била да се постигне брз споразум.

Гренел, међутим, наводи да је састанак био посвећен економским питањима и да никада нису мислили да ће доћи до брзог решења и договора. Такве тврдње, како је навео, представљају нетачно извештавање медија.

Гренел је на Твитеру написао да је координирао са саветницима за националну безбедност у Француској и Немачкој о даљим активностима.

“Директоно сам разговарао са саветницима за националну безбедност Француске и Немачке како бисмо координирали наш економски приступ овом споразуму”, написао је Гренел на Твитеру.

Он је рекао да се у његовом присуству никада није разговарало о размени територија између Србије и Косова.

Новинар Патрик Кингсли написао је на Твитеру да је неуспех састанка у Вашингтону удар на Трампову спољну политику.

“Иницијатива за стабилизацију Балкана, посредована од стране САД, за коју се администрација председника Доналда Трампа надала да ће увећати успехе спољне политике у изборној години, одложена је након то је против једног од кључних учесника, председника Косова Хашима Тачија, најављена оптужница за ратне злочине”, написао је Кингсли.

Председник Косова Хашим Тачи требало је у суботу 27. јуна у Белој кући да се састанке са српским председником Александром Вучићем на састанку којем је требало да посредује Ричард Гренел.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Јањић: Неопходни нови специјални модели заштите светиња СПЦ на КиМ

Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић поручио је данас да су, након двадесет послератних …