Главна / Друштво / Невена Миливојевић из Зубиног Потока, Косовка девојка за 2020. годину

Невена Миливојевић из Зубиног Потока, Косовка девојка за 2020. годину

У порти манастира Грачаница синоћ је у оквиру Видовданских свечаности изабрана Косовка девојка за 2020. годину. У конкуренцији десет девојака које су представљале општине Грачаницу, Липљан, Гњилане, Зубин Поток, Лепосавић, Звечан, Вучитрн, Штрпце, Обилић, жири у саставу Дејан Ристић, историчар, Бранкица Нићић, директорица Одељења за образовање општине Грачаница, Зоран Даниловић, потпредседник Скупштине града Приштине, Андрија Јовић, директор Музичке школе и Циле Митић, испред ансамбла Венац изабрао је најлепшу Косовку девојку, прву и другу пратиљу.

По одлуци жирија, Косовка девојка за 2020. годину је Невена Миливојевић из Зубиног Потока, њена прва пратиља је Теодора Димитријевић из Грачанице, а за другу пратиљу изабрана је Ања Васић из општине Обилић.

Поред вокалних солиста који су се представили публици, наступили су и певачки састави Ансамбла Венац, КУД-а Копаоник из Лепосавића и Вокални састав Музичке школе Стеван Мокрањац. Овогодишњи избор за Косовку девојку протекао је у нешто другачијој форми, бар када је публика у питању, јер због актуелне епидемиолошке ситуације, у порти манастира Грачанице није могао да борави велики број људи. Због истог разлога нису наступала ни културно-уметничка друштва са кореографијама.

Check Also

Северна К. Митровица и Подујево данас бирају градоначелнике

У косовским општинама Северна Митровица и Подујево данас ће бити одржани избори за градоначелнике, а …