Главна / Друштво / Стефан Филиповић: Задржати што више младих и школованих људи на овим просторима

Стефан Филиповић: Задржати што више младих и школованих људи на овим просторима

Невладина организације Центар за мир и толеранцију (CPT) већ четврту годину за редом спроводи пројекат “Унапређивање укључивања дипломаца из невећенских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову” веома успешно. Из године у годину заинтересованост за програм стажирања је све већа и већа, а самим тим и конкуренција. Пројекат финансира Амбасада Немачке и циљ пројекта је да унапреди вештине дипломаца из српске и осталих мањинских заједница са циљем да подржи  професионални развој територија општина Грачаница, Ранилуг, Партеш, Ново Брдо, Клокот, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.

“Ми се из године у годину трудимо да задржимо што већи број наших младих људи који су образовани и који заиста себе у будућности виде овде у Грачаници, Звечану, Лепосавићу, Клокоту, Новом Брду, то је наш задатак,” рекао је у Јутарњем програму РТВ Грачаница, координатор ЦПТ-а Стефан Филиповић.

Филиповић истиче да је на финалној листи програма стажирања 78 нових стажиста, који су прошли 3 различите фазе тестирања. Додаје и то да ово није само пројекат већ програм који између осталог има за циљ да задржи овде младе људе.

Када је епидемилошка ситуација у питању координатор организације ЦПТ Стефан Филиповић, каже да су све препоручене мере испоштоване и да ће стажисти на почетку предавања, која су уједно и део овог програма због ситације са коронавирусом пратити онлине, а када ситуација то дозволи вратиће се поново у клупе.

 

 

Check Also

СЛ: Срби са КиМ ће се придржавати свих епидемиолошких мера које пропише Влада Србије и подржавати председника Вучића

Отровни и непристојни коментари морално и душевно поремећених људи на најаве нових мера одбране од …