Главна / Вести / Србија / Ванредна ситуација у Новом Пазару, Крагујевцу, Тутину и Врању због короне

Ванредна ситуација у Новом Пазару, Крагујевцу, Тутину и Врању због короне

У четири града – Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу и Врању проглашена је ванредна ситуација због великог броја новооболелих од Ковида-19.

Последњи град у том низу, Врање, данас је донео одлуку да прогласи ванредну ситуација, јер је, према речима градоначелника Слободана Миленковића ситуација “нестабилна и тешка”, па се увођење ванредних мера није доводило у питање.

За осам дана, од 19. до 27. јуна, у Врању је потврђено још 140 новооболелих од Ковида-19.

Нови Пазар у четвртак је увео ванредну ситуацију, која подразумева забрану окупљања у јавном простору, отвореном и затвореном више од пет особа.

Ограничено је и радно време угоститељских објеката од 7 до19 часова, а за једним столом не могу седети више од две сособе, уз поштовање обавезне дистанце од два метра између њих и између столова и уз обавезу ношења заштитне маске коју имају и особље и гости.

А, после викенда у коме је у Новом Пазару забележено 68 новозаражених, чиме је укупан број оболелих достигао 466, сада се према речима надлежних ситуација у том граду полако стабилизује.

Кризни штаб Тутина је на седници у петак због повећаног броја заражених донео одлуку о увођењу ванредне ситуације на територији те општине, у којој је укупан број оболелих достигао 90.

За викенд, ванредна ситуација проглашена је и у Крагујевцу.

У ковид систему су четири клинике Клиничког центра у том граду, у којем су на лечењу 52 пацијента из централне Србије, а на респираторима је осморо оболелих.

И у Краљеву и Ужицу је евидентиран већи број новооболелих, али у тим градовима, за сада, није проглашена ванредна ситуација.

Према информацијама из Завода за јавно здравље Краљево, на територији тог града дошло је до озбиљног погоршања епидемиолошке ситуације, а данас је регистровано 14 нових случајева корона вируса, што је дупло више него претходног дана.

До сада је на територији Краљева евидентирано 97 особа позитивних на Ковид-19, а међу новооболелима углавном су млађи пацијенти између 20 и 40 година.

Ужице има највећи број оболелих у Златиборском округу, а до сада јеу том граду потврђено 167 случајева заразе, док се опоравило 48 пацијената.

У главном граду од сутра ујутру важи нова мера – без маске се неће моћи у затворене просторе, као ни у јавни превоз.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић честитао Православну Нову годину

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упутио је честитку српском народу широм света, …