Главна / Друштво / Драстичан пад нивоа воде у Грачаничком језеру, рестрикције очекиване

Драстичан пад нивоа воде у Грачаничком језеру, рестрикције очекиване

Ниво воде Грачаничког језера драматично је опао, ни кишни дани нису помогли да водостај овог језера буде бар на нивоу претходних година. Директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић истиче да се ниво воде по прогнозама повећао у језеру, али због високих температура већа је и потрошња воде.

“Потрошња воде је не наменска, постројења раде смањеним капацитетом, нема довољне количине воде како би сви мештани 24 сата били снабдевени,” рекао је Трајковић за РТВ Грачаница.

Становништво са територије општине Грачаница страхује да ће овог лета уследити вишесатне рестрикције воде. Трајковић додаје да су рестрикције воде очекивана појава и о њима одлучује дирекција регионалне компаније у Приштини која општину није обавештавала о овим корацима.

“Када се деси протест као што је био у Бадовцу и Сушици онда ми интеревенишемо и тражимо да се хитно предузму мере, јер смо очекивали да ће направити план рада, тачније, рестрикција и да ћемо званично добити саопштење. Међутим, долази до тога да су они увели рестрикције два дана, а онда док су стабилизовали систем, појачали водоснабдевање са постројења и у међувремену одустали од даљих рестрикција, долази до тога да ми као општина не можемо да дамо званично саопштење јер немамо званичне информације,” додаје Трајковић.

Из општине Грачаница апелују на мештане да воду троше рационалније и наменски, јер ће у супротном инспекција морати да интервенише.

Check Also

Приштина: Хоспитализована 282 пацијента, 17 у критичном стању

Више од 280 пацијената заражених корона вирусом лечи се у клиникама Универзитетско клиничког центра Косова …