Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић и Брату о заједничким активностима

Ракић и Брату о заједничким активностима

Заменик премијера и министар локалне самоуправе Горан Ракић састао се данас са амбасадором Јаном Братуом, шефом мисије ОЕБС-а и том приликом потврдили наставак сарадње за коју су добре темеље направили још у претходном периоду.

На састанку су министар Ракић и амбасадор Брату разговарали о заједничком стратешком плану МЛС-а и ОЕБС-а, активностима, посебно у области спровођења закона, родне равноправности, питањима младих и њиховом запошљавању, изградњи демократског друштва и сарадњи са невладиним организацијама.

Речи је било и о континуираним нападима на имовину и српске породице.

“Сваки вид напада, без обзира о којој се заједници ради, међународне организације и институције треба јавно да осуде а надлежни пронађу починиоце. Велика захвалност мисији ОЕБС-а и амбасадору Братуу који то константно чине” , истакао је Ракић.

На крају састанка министар се захвалио амбасадору за надгледање изборног процеса који је прошао регуларно, као и предузетим мерама у циљу заштите особља који су били укључени у тај процес од корона вируса.

Амбасадор Брату је честитао Ракићу на новим позицијама и нагласио спремност мисије ОЕБС-а у пружању подршке и помоћи у наредном периоду.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Check Also

Приштина: Хоспитализована 282 пацијента, 17 у критичном стању

Више од 280 пацијената заражених корона вирусом лечи се у клиникама Универзитетско клиничког центра Косова …