Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Ситуација са корона вирусом под контролом, општина наставља да ради у корист својих грађана

Поповић: Ситуација са корона вирусом под контролом, општина наставља да ради у корист својих грађана

Службе у општини Грачаница су све време трајања пандемије вируса корона биле на нивоу задатка и кризни штаб и даље ради веома добар посао, изјавио је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, председник општине Срђан Поповић.

Екипе су и даље на терену и у комуникацији са људима, нагласио је Поповић.

„Корона је и даље пристуна што значи да и даље морамо бити опрезни и одговорни. Ми свакодневно апелујемо, како преко локалних савета тако и путем друштвених мрежа и наших волонтера на терену, на све наше суграђане да поштују све мере опреза и у том циљу смо разговарали и са власницима угоститељских објеката, како би епидемиолошка ситуација остала на завидном нивоу, као што је сада“, истакао је Поповић.

У општини Грачаница ситуација је под контролом када је корона вирус у питању, истакао је председник општине Грачаница и додао да су се волонтери од првог дана одлично снашли на терену.

„Од почетка су наши волонтери обилазили старије и све особе којима је помоћ била потребна. Имали смо доваљан  број људи, односно волонтера, имали смо и довољно пакета са храном и основним животним намирницама а све то захваљујући Канцеларији за КиМ, нашој Влади и међународним институцијама који су нам у том периоду помогли“, казао је Поповић и истакао да се у општини и даље одржавају једном недељно састанци у циљу наставка пружања помоћи свима којима је помоћ потребна.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић говорио је у Јутру РТВ Грачаница и о тренутној актуелној ситуацији са водоснабдевањем, као и о проблему који мештани Лапљег Села имају са реком, а најавио је и чишћење корита реке Грачанке кроз Грачаницу.

Када је у питању водоснабдевање, нарочито тамо где је оно тренутно јако слабо, у Бадовцу и Сушици, градоначелник каже да тај проблем није лако решив, нарочито због тога што је ниво воде у Грачаничком језеру драстично опао, али да се иде ка томе да се подели коришћење воде и уведу неке рестрикције, како би сви грађани подједнако имали воду.

– Разговарао сам и са мештанима ових села, и са представницима Водовода, тако да ће се направити план којим ће се рестрикцијама расподелити вода за сва места на територији општине Грачаница. Једноставно, са оним што имамо, с тим ћемо у наредном периоду и да располажемо – каже Поповић.

Један од приоритета општине јесте и да се реконструишу и асфалтирају улице у свим местима на територији општине Грачаница.

– Ове године ће бити асфалтиран највећи број улица. Активно смо кренули ка том циљу, ниједно место неће остати без асфалтираних улица. Тренутно се раде улице у Ливађу, Гуштерици, Добротину и Преоцу. Све оно што су Локални савети и мештани тражили од општине Грачаница биће испуњено у потпуности – каже Поповић.

Општина приводи крају многобројне пројекте, међу којима су средњошколски центар, стамбена зграда са становима за 36 породица, а ових дана у току је и асфалтирање локалних улица у селима на територији општине.

„Наш циљ је да урбанизујемо сва наша села и да нашим грађанима обезбедимо бољи живот и сигурнију будућност на овим просторима“, истакао је Поповић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је нагласио да ће општина и даље радити у корист њених грађана и покушавати да реши све постојеће проблеме.

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …