Главна / Друштво / Серијал “Хајде да се играмо и рециклирамо” ускоро пред гледаоцима

Серијал “Хајде да се играмо и рециклирамо” ускоро пред гледаоцима

Серијал дечјих емисија “Хајде да се играмо” у продукцији удружења Литера публика је већ имала прилике да види, како на телевизији, тако и на интернету. Циљ овог серијала био је да се деца упознају са играма које су играли њихови родитељи или чак деке и баке, да се на неки начин удаље од мобилних телефона и компјутера, али и да обогате свој живот новим сазнањима.

У продукцији Литере, под редитељском палицом Соње Ристић, сада се завршава снимање другог серијала емисија, “Хајде да се играмо и рециклирамо”, а осим игара, придодате су идеје – како искористити материјале, како рециклирати и самим тим заштитити животну средину. У новом серијалу појављују се и гости, и то управо они који су свој рад и дело углавном посветили деци, као што су Љубивоје Ршумовић, Бранко Коцкица, Миња Субота, Леонтина Вукомановић и други. Овај пројекат је подржан од стране Министарства културе Републике Србије.

Радмила Миљковић, која је испред Медијско-културног удружења Литера и продуцент целог пројекта, каже да верује да је Министарство имало слуха и препознало важност једног оваквог пројекта.

Соња Ристић као редитељ ових емисија, већ има искуства у раду са децом. Сматра да није лако, али и да је прелепо радити са децом, нарочито када се види резултат, када се види радост и дечји смех.

– Између осталог, циљ овог серијала је да мало децу украдемо од мобилних телефона, тако што ћемо да их изведемо напоље. Модерна технологија је велики проблем данашњице. Није циљ удаљити децу потпуно од телефона, али јесте скратити им време које проводе поред њих. Да им укажемо на нешто што је много боље и много здравије – каже за Јутро РТВ Грачаница Соња Ристић.

Како каже Радмила Миљковић, деца су препознала игре које су имали прилике да гледају, па се дешава да након гледања или снимања одмах почињу и да их играју.

– Ми смо донекле успеле у својој намери и својим циљевима. Деца заиста усвајају здраве животне навике, удишу свеж ваздух, дуже су напољу са својим вршњацима. Што је јако битно желимо да деца приликом играња ових игара развијају своју маштовитост, а сада са  рециклирањем и своју креативност. Истовремено, захвалила бих се и родитељима на неизмерној подршци – каже Рада Миљковић.

Серијал, чије се снимање управо завршава, ће након монтаже, бити представљен публици, на каналима телевизија Мост, Пулс и Мир, а емисије ће бити постављене и на Youtube канал.

Опширнији разговор можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …