Главна / Друштво / Општински Кризни штаб позива мештане на дисциплину и поштовање мера

Општински Кризни штаб позива мештане на дисциплину и поштовање мера

Општина Грачаница и општински Кризни штаб обавештавају грађане да надлежне општинске службе активно раде на терену и у складу са својим могућностима настоје да зауставе ширење Ковида након што је из Клиничког центра  Приштина у Грачаници саопштено да је вирус короне потврђен код четворо пацијената са територије општине Грачаница.

Кризни штаб општине Грачаница апелује на мештане да појачају личну хигијену, посебно хигијену руку,  као и да поштују све раније препоручене мере као што је поштовање социјалне дистанце од 2 метра.

Кризни штаб општине саопштава да је донета одлука о обавезном ношењу маски у затвореном простору што подразумева и ношење маски у  трговинама, кафићима затвореног типа као и у свим институцијама и продајним објектима на територији општине Грачаница. Апел за спровођење редовне дезинфекције и ношење маски посебно је упућен такси превозницима у општини Грачаница.

Екипе јавних служби наставиће наредних дана дезинфекцију установа и јавних површина, саопштено је из Кризног штаба општине Грачаница док ће општинско одељење инспекције појачати своје присуство на терену и проверавати спровођење прописаних мера струке и институција међу грађанима.

„ Вирус короне циркулише међу становништвом општине Грачаница о чему говори податак из КБЦ-а Приштина у Грачаници да је код још четворо пацијената потврђено присуство вируса. Надлежне здравствене институције и општинско руководство улажу огромне напоре да зауставе ширење инфекције. Међутим у борби са вирусом а у циљу очувања здравља нашег становништва и целокупног здравственог система потребна нам је огромна дисциплина наших мештана, угоститеља, трговаца и свих осталих институција“, наведено је из Кризног штаба.

Из Кризног штаба подсећају да је на снази и забрана окупљања више од 50 људи.

Информативна служба
Општина Грачаница

Check Also

Лајчак сутра на Косову

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак боравиће сутра на Косову, …