Главна / Друштво / Димитријевић: Циљ је да општина Грачаница буде чиста и уређена

Димитријевић: Циљ је да општина Грачаница буде чиста и уређена

Можете да нас јавно прозивате уколико нисте задовољни одржавањем зеленила и одношењем смећа у општини Грачаница, јер смо од 1. јула ми за то одговорни, рекао је на данашњој конференцији за медије, директор Управног одбора комуналног предузећа „Екологија“ Дејан Димитријевић.

Комунално предузеће “Екологија” од 1. јула званично је почело са радом потписивањем уговора  о сарадњи са Општином Грачаница.

Од приватне компаније “Пастрими” фирма је преузела пружање услуга одношења смећа у општини Грачаница, а задужена је и за управљање комуналним отпадом и одржавање јавних површина и зеленила, рекао је Димитријевић.

“Преузели смо у поптпуности обавезу прикупљања комуналног отпада од домаћинстава и привредних субјеката који се налазе у општини Грачаница. Ми смо сада одговрни и моћи ћете да нас прозивате уколико имате проблема са одржавањем зеленила или смећа поред путева или испред дворишта. Покушаћемо да направимо предузеће које ће бити озбиљан сервис грађана. Има нас довољно и помагаћемо онима које не могу да покосе своје двориште, насложе огрев или цреп на крову. Приближићемо се грађанима који немају другу адресу да се обрате у решавању те врсте помоћи коју ми пружамо”, рекао је Димитријевић.

 

Општина Грачаница је неколико година безуспешно покушавала да оформи комунално предузеће и добије дозволу Министарства за заштиту животне седнине.

“Екологија је општинско предузеће и није самостални механизам који ће да функционише независно. Трудићемо се да што мање оптерећујемо локалну самоуправу која је задужена да врши надзор и контролу свега што радимо и она је наш послодавц”, казао је Димитријевић.

Димитријевић је нагласио да је циљ подизање свести код људи о заштити животне средине и најавио да ће ускоро мештани преко веб платформи,  имати могућности да 24 сата дневно, затраже услуге и помоћ овог предузећа.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …