Главна / Друштво / Кризни штаб позвао на одговорност и поштовање мера против коронавируса

Кризни штаб позвао на одговорност и поштовање мера против коронавируса

Кризни штаб Општине Грачаница, на данашњој седници поводом епидемиолошке ситуације, још једном је позвао грађане на одговорност, дисциплину и строго поштовање препоручених мера заштите од коронавируса.

Из Кризног штаба поручују да, иако је ситуација под контролом, она није завидна, те да колективна одговорност мора бити на вишем нивоу.

Како је истакнуто, сваки грађанин је обавезан да у затвореном простору користи маску и одржава минималну дистанцу од два метра.

Грађанима се поручује да појачају личну хигијену, што чешће перу руке и користе средства за дезинфекцију.

Кризни штаб позива на поштовање мера надлежних институција које се односе на рад угоститељских објекат, а који је забрањен у периоду од 21 до 5 часова (ресторана, кафића, клубова и других угоститељских објеката), односно у периоду од 5 до 21 сат дозвољен је само рад летњих башти.

Како је истакнуто, општинска инспекција, у сарадњи са полицијом, појачаће своје присуство на терену и контролисати спровођење мера заштите од коронавируса.

Кризни штаб наложио је редовно дезинфиковање најфрекфентнијих јавних површина и простора испред јавних објеката.

С. Поповић: Инспекција ће проверавати поштовање мера

Председник општине Грачаница Срђан Поповић поновио је да је ситуација са коронавирусом под контролом, иако није као што је била, те позвао грађане на поштовање прописаних мера.

Истакао је да су за сада грађани дисциплиновани и да углавном поштују прописане мере.

„Општински инспектори ће заједно са полицијом обилазити трговинске радње и угоститељске објекте и проверавати у којој мери се поштују прописи. За сада добро функционише, мештани су доста дисциплиновани, а у наредном периоду чешће ћемо дизинфиковати јавне објекте, а власнике угоститељских објеката и трговинских радњи упозравати да и они морају да дезинфикују своје објекте“, казао је Поповић.

„Морамо бити стрпљиви и водити рачуна о свом и здрављу својих суграђана“, закључује Поповић.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Срђан Поповић позива мештане да се прикључе хуманој акцији и помогну Александру

У центру Грачанице од јутрос је постављен штанд где се може приложити новац за помоћ …