Главна / Друштво / Вучић: На КиМ све тежа ситуација, још 53 оболело, мере у складу са Владом Србије

Вучић: На КиМ све тежа ситуација, још 53 оболело, мере у складу са Владом Србије

На Косову и Метохији је све тежа ситуација, тамо данас имамо 53 болесника, и они ће у складу са препорукама своје Владе, предузимати ригорозне мере, рекао је на конференцији за медије председник Србије Александар Вучић.

Ситуација је алармантна у Београду и још четири града, али у Београду је критична, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Од сутра забрањена су свака јавна окупљања са више од 5 људи, како у затвореном тако на отвореном простору, а од петка биће уведен полицијски час, до понедељка.

“После ћемо видети” рекао је Вучић на конференцији за медије.

Дозвољено ће бити у одређене сате да се крећу мајке са децом, пензионери и људи са кућним љубимцима.

У овом тренутку, имамо око 4000 хоспитлизованих са потврђеним Ковидом у Београду, или су суспектни. Све болнице у Бограду су пуне.

“Једина добра ствар је у томе што се у Београду људи јављају на време” каже Вучић и додаје да је велики проблем то што су се људи у Новом Пазару јављали јако касно, када су плућа већ јако оштећена. У Новом Пазару око 400 људи је у болници.

Опет је указао да је јако важно чувати старију популацију, хроничне болеснике као и гојазне особе, а уједно, чувајући се, олоакшавамо положај здравственим радницима који су исцрпљени а за свој посао, добијају пристојну плату од своје државе.

Извор: radiomitrovicasever

Check Also

Срђан Поповић позива мештане да се прикључе хуманој акцији и помогну Александру

У центру Грачанице од јутрос је постављен штанд где се може приложити новац за помоћ …