Главна / Вести / Косово и Метохија / У српским срединама на КиМ 139 новоинфицираних, од почетка пандемије укупно 258
smart

У српским срединама на КиМ 139 новоинфицираних, од почетка пандемије укупно 258

У српским срединама на Косову и Метохији су од почетка епидемије регистрована укупно 258 случајева заразе корона вирусом а од тога 139 у последње 3 недеље, саопштио је на конференцији за медије епидемиолог Александар Антонијевић.

По јучерашњим резултатима, у Косовској Митровици су регистрована 13 случајева заразе корона вирусом, у Звечану 3, у Зубином Потоку 4 и у Лепосавићу 12.

“Завод за јавно здравље у Косовској Митровици је од 12.03.2020. године укупно тестирао 2.252 лица од којих је 258 оболелих. Морам да напоменем да смо 20.06.2020. године, отпуштањем једног лица из КБЦ Крагујевац имали ситуацију да данима нисмо имали новооболелих и да је свих 108 лица оздравило” рекао је Антонијевић.

У Косовској Митровици је од почетка епидемије регистровано укупно 97 оболелих пацијената, од којих је 41 излечен, 3 лица преминула. У протекле 3 недеље, регистровано је 53 новооболелих од којих је 42 лица у изолацији а 11 је хоспитализовано. У Звечану је од почетка епидемије регистровано укупно 45 оболелих, излечена су 24 пацијента а једно лице је преминуло. У протекле 3 недеље, у Звечану је регистровано 20 случајева заразе корона вирусом од којих је 11 у изолацији а 9 хоспитализовано.

У Лепосавићу је од почетка епидемије регистровано 59 оболелих, од тога је 20 излечено, а 5 лица је преминуло. У протекле 3 недеље, регистровано је 34 новооболелих, од којих је 16 у кућној изолацији а 18 хоспитализовано. У Зубином Потоку је регистровано укупно 36 оболелих, од тога је 23 лица излечено а двоје преминуло. У протекле 3 недеље, регистровано је 11 случајева заразе корона вирусом, 9 лица је у кућној изолацији а 2 лица су хоспитализована.

У Клиничко-болничком центру Косовска Митровица су смештена 42 лица, два лица су смештена у КЦ Ниш и једно лице у КЦ Крагујевац. Остала 94 лица су у кућној изолацији.

“За сада имамо довољно смештајних капацитета јер Инфектовно одељење располаже са 16 кревета, а опредељен је и цео Интернистички блок у којем имамо око 140 постеља. Добро је да се код оболелих лица углавном ради о лакшој клиничкој слици, па се због тога и шаљу у кућну изолацију”, поручио је Антонијевић и додао да је међу медицинским особљем за сада троје заражених.

Права слика, о томе каква је ситуација, знаће се за десетак дана, па ће се на основу тога доносити нове мере.

Др Антонијевић је истакао да је интересовање грађана за тестирање велико.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …