Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Вјоса Османи обманула јавност, прочитала је непостојећу Ракићеву изјаву

Симић: Вјоса Османи обманула јавност, прочитала је непостојећу Ракићеву изјаву

Посланик Српске листе у Скупштини Косова Игор Симић изјавио је данас да је недопустиво и непримерено што је председница парламента Вјоса Османи предложила разрешење Горана Ракића са места заменика премијера.

Симић је у Скупштини истакао да је имао потребу јавно да искаже своје мишљење, с обзиром на то да Османијева страствено напада чланове Српске листе, те је подсетио посланике да је управо због гласова из реда њихове странке, Османијева и изабрана за председницу Скупштине.

“На позицији на којој сте сада, налазите се искључиво због гласова посланика Српске листе. Морам да вас подсетим да сте ме на ходницима ове зграде јурили да обезбедимо гласове за ваш избор и тада вам није била упитна ни политика Српске листе ни деловање било ког члана”, изјавио је Симић.

Симић је додао да је Османијева прочитала непостојећу изјаву Горана Ракића, истакавши да се на основу нечега што није истина не могу предлагати резолуције у Скупштини.

“Изјаву коју сте прочитали није дао господин Горан Ракић, председник Српске листе. Ви сте обманули посланике, обманули сте јавност која прати ову седницу. То је непримерено и недопустиво. Ја вас позивам, нађите ту изјаву, видео, аудио или текстуалну са његовим потписом и ја ћу вас онда разумети”, рекао је Симић.

Иначе, Скупштине је одбацила предлог да се у дневни ред убаци тачка о гласању за разрешење заменика премијера Горана Ракића, који је данас у парламенту покренула председавајућа Вљоса Османи.

Извор: Косово онлине

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …