Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић се састао са Mакроном, следи радна вечера

Вучић се састао са Mакроном, следи радна вечера

Председник Србиjе Aлександар Вучић, коjи борави у дводневноj посети Паризу, састао се вечерас са председником француске Eмануелом Mакроном.
У центру пажње разговора двоjице лидера иза затворених врата jе диjалог Београда и Приштине, а, како jе наjављено, разговараће и о европском путу Србиjе.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас после подне у Паризу, уочи састанка са председником Француске Емануелом Макроном, да је реч о важном разговору, о више најактуелнијих тема, од билатералних односа, ЕУ пута Србије, до погледа на свеукупно уређење Европе и света.

Вучић је рекао да ћеимати разговор у четири ока са председником Француске, а затим и вечеру.

“То је много важно за Србију, разговараћу са једним до два најважнија европска лидера, уочи самита са Приштином, чији је домаћин, поред Ангеле Меркел. Мислим да имамо много да разговарамо са Макроном, од билатералних односа, ЕУ пута Србије до погледа на свекупно уређење Европе и света”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Упитан може ли се очекивати неки флексибилнији став Париза о КиМ, Вучић је рекао да је Француска признала Косово и да се то неће мењати.

“Да ли Макрон жели да чује и да ли је увек желео да чује? Јесте. Са њим сам увек имао потпуно отворене разговоре који су увек доносили нама нова сазнања. Он је искрен пријатељ Србије и жели да помогне нашем ЕУ путу и ближој сарадњи две земље”, рекао је Вучић.

На питање да ли састанци данас и наредних дана говоре да Европа жели да потисне САД када је реч о решавању питања Косова, Вучић је рекао да Европа жели да каже да је она та која се пита на европском континенту, што је, додаје, очекивана реакција.

Извор: Танјуг

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …