Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Вокер је интегрални део тзв. ОВК и један од идејних инспиратора и креатора рата на КиМ

Ђурић: Вокер је интегрални део тзв. ОВК и један од идејних инспиратора и креатора рата на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је Вилијам Вокер одговоран за изазивање рата на Косову и Метохији и агресије на СРЈ, и требало би да одговара заједно са лидерима терористичке ОВК.

Вокер је интегрални део такозване ОВК и један од идејних инспиратора и креатора рата на КиМ, истакао је Ђурић у саопштењу.

“Као такав, он је последња особа која би о злочинима смела да говори, а међу првима је који би за злочине требало да одговарају.  Једна од перјаница прљавог пропагандног рата против Србије Вилијам Вокер је, очигледно одобровољен албанским наркодоларима, наставио да игра улогу апологете терористичке ОВК, и, гле чуда, још једном осуо паљбу по Србији и председнику Александру Вучићу. Вилијам Вокер је злочинац и природно је што тражи друштво себи сличних улизујући се командантима ОВК.  Нема те војске ислужених шпијуна која ће  Србију и председника Вучића моћи да поколеба у борби за праведни циљ – а то је борба за заштиту српских државних и националних интереса на Косову и Метохији”, рекао је Ђурић, реагујући на изјаву бившег шефа верификационе мисије ОЕБС-а на Косову Вилијама Вокера да је већину злочина на Косову починила Србија, а не Ослободилачка војска Косова и да је и актуелни председник Србије Александар Вучић такође одговоран за злочине на Косову, с обзиром да је био министар у српској влади.

Извор: Cаопштење

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …