Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница: Дезинфекција јавних површина од значаја за очување колективног здравља

Општина Грачаница: Дезинфекција јавних површина од значаја за очување колективног здравља

По налогу Кризног штаба општинско одељење јавних служби наставља са дезинфекцијом јавних површина и осталих места од колективног значаја за очување јавног здравља.

Према информацијама из овог одељења дезинфекција је завршена у насељу Берген у Угљару као и у контејнерском насељу у Грачаници.

Претходно је цистерном дезинфикован пут Приштина – Гњилане и главне улице у Грачаници, док су радници Одељења јавних служби дезинфиковали плато испред Општине Грачаница и Полицијске станице, банака, здравствених установа, продавница и површина испред других услужних објеката као и саму општинску зграду.

Акција дезинфекције једна је од донетих мера у борби против ширењ а коронавируса, која ће се редовно спроводити и наредних дана.

И овом приликом упућен је апел грађанима да остану код својих кућа, да буду дисциплиновани и придржавају се донетих мера како би сачували своје, али и здравље својих суграђана.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …