Главна / Друштво / Пандемија коронавируса одложила реализацију пројеката “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

Пандемија коронавируса одложила реализацију пројеката “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

Један од највећих и најзначајних пројеката бањалучког  Одбора за помоћ Србима на КиМ “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” ове године је одложен до даљњег због све теже епидемиолошке ситуације изазване коронавирусом.

“По програму и плану, након првог одлагања, пројекат је требао бити реализован од 21 до 29. Августа. Међутим, садашња ситуација, која се од стране стручњака најављује није обећавајућа и због тога одлажемо до даљњег овај значајан и велики пројекат девети по реду започет још 2012.године”, навео је у саопштењу председник Одбора Милорад Арлов.

Ове године пројекат је требао бити најмасовнији до сад.  Са Косова и Метохије, у 21 локалну заједницу требало је доћи преко 1100 гостију на седмодневни боравак.

“Ако хотели буду радили и буде задовољавајућа здравствена безбедност путовања  и хотелског смештаја  планирамо крајем августа долазак деце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подржи ме” у Приједор на  неколико дана, а то све зависи од ситуације каква буде  22.августа. Можда се створе услови да у неком мањем обиму до краја године организујемо долазак и друге деце са Косова и Метохије”, навео је Арлов.

Он је додао да ће се за наредну годину одредити нови термин реализације пројекта.

“Као и свих година до сад радићемо у договору са основним школама  Косова и Метохије и Републике Српске, локалним заједницама и свим наведеним институцијама Републике Српске и Канцеларијом за Косово и Метохију”, стоји у саопштењу.

Арлов је нагласио да се “хуманост Одбора,  пројекти и помоћ српском народу и деци на Космету без обзира на ситуацију настављају”.

“На јесен ћемо покренути акцију за њих да их обрадујемо никољданским, божићним и новогодишњим пакетићима као и акцију за наставак изградње Дневног центра”Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици, највећи пројекат нашег Одбора, чији је завшетак пандемија одложила, али верујемо и сигурни смо да ћемо центар завшити до краја ове године”, оценио је председник Одбора за помоћ Србима на КиМ, Милорад Арлов

Извор: ТВ Мост

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …