Главна / Вести / Србија / Вучић: Насилници ће бити поражени, одговорни ухапшени

Вучић: Насилници ће бити поражени, одговорни ухапшени

Грађани не би требало да се превише секирају због протеста, не зато што нам насилници нису нанели велику штету, већ зато што је коначан исход јасан и недвосмислен, поручио је синоћ из Париза председник Александар Вучић.

“Исход је јасан и недвосмислен, насилници ће бити поражени, добар део похапшен и мораће да одговарају за све што су починили, у то нема сумње”, рекао је Вучић.

Вучић је, у изјави за тв Пинк, казао да је српска делегација у Паризу синоћ имала важну вечеру и да се данас враћа у Београд, да људи знају да ће бити у Србији и да се “не секирају превише”.

Председник је истакао да су прекјуче, јуче, и синоћ све маске пале.

Указао је да се полиција синоћ потпуно склонила, и није могао нико нигде ни да их примети.

“Онда су почели да се туку између себе десничари и левичари, фашисти и антифашсти. Када је дошло до међусобне туче и обрачуна, изболи су се. Онај који је убо другог се уплашио и затражио помоћ полиције, а потом је и други, избодени, дошао до полиције, која му је помогла. То су сви они који су данима тукли полицајце, гађала свим и свачим. Полиција је ухапсила и једног и другог, омогућила медицинску помоћ”, објаснио је он.

Вучић је казао да су се међусобно потукли један екстремни десничар и екстремни левичар.

На констатацију да се нож не носи ако се не жели насиље, Вучић је казао “па нису ножеве носили да би лепили сличице са фудбалског Светског првенства”.

“Долазе свако вече да би неког напали и тукли ножем”, указао је он.

Вучић је рекао да је полиција деловала синоћ тек када су насилници дошли до врата Скупштине, како би заштитили државну институцију.

Око 95 одсто људи против онога што се збива испред Скупштине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је 95 одсто грађана Србије против онога што се дешава испред Скупштине Србије, као и да нико нормалан то не подржава.

“Нико нормалан није за то”, нагласио је Вучић у изјави за ТВ Пинк.

Каже да поједини бивши посланици инсисттирају на насиљу, јер за пет месеци неће више имати плату коју отимају од народа.

“Па, морају најгоре ствари да раде, не би ли их Бог случајно погледао и тако да дођу на власт. Нико неће доћи насиљем на власт, већ само изборима”, поручио је Вучић.

Замолио је људе да не иду на демонстрације, јер ће сви, каже, па и тај тајкунски син који је синоћ ухапшен, доћи у болницу због короне.

“Наши лекари не могу да издрже, немамо више болнице. Ко Бога вас молим – немојте то да радите”, поручио је председник.

Захвалио је полицајцима који трпе каменице, бакље и друге предмете по себи.

Свака част и полицији и министру Стефановићу коме је недавно отац преминуо, додао је Вучић.

Политичке фрустрације тајкуна и насилника пред Скупштином

Председник Александар Вучић каже да то што је син саветника Ивице Дачића учестовао синоћ на насилним протестима не мора да има везе са Дачићем, напротив.

Он каже да је реч о човеку којима има више од 40 година, који је “јуришао” на Скупштину, а реч је, каже, о “тајкунском сину и мултимилионеру”.

“Та коалиција тајкуна и насилника је невероватна у српској политици. Имате тајкуне политичаре, тајкуне синове и друге који су ваљда незадовољни што имају толике милионе евра, али би још, као и све друге групе насилника, који мисле да могу да ушићаре нешто”, рекао је Вучић.

Он каже да се последњих дана од макроа праве народни хероји, да они соле памет и постају хероји државе.

“Извесни Слоба Робија нам постаје херој државе, најгори друштвени талог је требало да нам постане хероји друштва јер су насилни и требало је да обаве прљав посао за тајкуне који су жељни власти”, рекао је Вучић.

Каже да наравно на протестима има и нормалних људи, који протестују зато што нису задовољни, али да су и они жртве таквих људи, а ризукују своје здравље.

“Да не говорим о томе колико је застрашујућа чињеница да имамо најгори дан кад је реч о коронавирусу, што је резултат онога од пре пет дана, не двадесет или 15 дана, посебно број заражених који је убедљиво највећи откад имамо пандемију”, рекао је Вучић

Пита како смо до тога дошли, чијим позивањем на улице, неодговорношћу и неозбиљношћу.

“Неки који су тобож бојкотовали изборе данас су хтели да затворе ауто-пут ка Новом Саду. То је чисти тероризам. Ко сте ви да затварате ауто-путеве, мислите да је могуће да малтретирате целу земљу и све људе”, упитао је Вучић.

Каже да је поносан на то што су грађани Србије стрпљиви.

Црвена линија – угрожавање живота људи

Председник Србије Александар Вучић поручио је синоћ да је црвена линија када су у питању протести угрожавање живота људи и институција.

Вучић је за тв Пинк из Париза рекао да их је полиција  пустила на метар од врата Скупштине и тек онда је реаговала и тада је почело хапшење.

Он је поновио да људи у Србији не треба да брину, јер насилници не могу да угрозе ништа суштински у политичком смислу, али могу и то ће се, каже, неупитно десити, да угрозе здравље људи.

“Баш их брига за лекаре и наш новац”, рекао је Вучић истичићи да ће ову неодговрност и насилништво морати да плате грађани.

Он је додао да ће се и за то наћи новца, али да грађани морају да покажу стрпљење, јер насилници показују своје, а не наше лице.

Истакао је и да ће Србија победити и њихове покушаје да угрозе српску економију и здравствени систем.

“Они су говорили да сам дошао у Париз да издам Косово, а неки од вас су могли да чују са видео конференције да су људи поносни како смо се борили и шта смо рекли најважнијим европским представницима и како смо штитлли нашу земљу и КиМ”, рекао је Вучић.

Не може да се влада са 4 одсто гласова, сачуваћемо мир

Сачуваћемо мир, поручио је синоћ из Париза председник Србије Александар Вучић и додао да протести не могу ништа суштински политички да угрозе, јер се на власт не може са четири одсто гласова, али могу да угрозе здравље људи, што, нажалост, каже, и чине.

Упитан да ли га је председник Француске питао о протестима, Вучић је одговорио: “То смо у 20 секунди решили”.

Додао је да је поносан што је представљао Србију у разговору са Макроном, јер се, каже, то неће много пута догађати – да француски председник, један од двојице најважнијих лидера Европе и света, одвоји четири и по сата са српским председником у Јелисејској палати и покаже такву пажњу према Србији.

Вучић је приметио да Србији нису дозвољавали да буде ни једнака, а камоли боља од земаља у окружењу деценијама уназад, те упитао зашто би то сада био случај, те поручио да за то морамо сами да се изборимо, што ћемо успети радом и енергијом.

“Зато сам рекао да могу после важне вечере да се обратим, да ободрим људе у Србији, да знају да ови не могу ништа суштински политички да угозе, већ могу да угрозе здравље људи, што и раде. Неумитно, сваког дана и баш их брига за лекаре, болнице, новац, за све… Али, и то говори колико неозбиљног, неодговорног ни поштеног односа према Србији имају”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Приметио је да међу учесницима протеста има различитих профила, између осталог и оних који, примера ради, нападају ММР вакцину, што је, каже, “потпуно лудило”.

“Зато је важно и сачуваћемо мир. Хвала полицији која ради ужасан посао. За власт су потребни неки гласови. Не прихватам да владате са четири одсто подршке”, рекао је Вучић.

Многе земље таргетирају Србију као противника

Председник Србије Александар Вучић поновио је да је у протесте у Србији укључен и страни фактор, али је рекао да званично није добио било какву информацију да је 50 криминалца из Црне Горе могло да дође са циљем да изазове хаос.

Вучић је за тв Пинк из Париза рекао да је довољно да погледате медије у иностранству и да видите које земље су таргетирале Србију као свог противника, као земљу коју треба урушити што више.

“Видећете хистеричне текстове, а ми ћемо направити анализу по том питању и показати је целом свету”, рекао је Вучић и додао да ће људи бити изненађени колико је из појединих земаља у окружењу направљено текства против Србије и њеног руководства.

Казао је да се несумљиво то види и на примеру Хрватске, али да он разуме њихове фрустрације, јер ће ове године имати негативни раст од минус 11.

“Ако тако наставе, ми можемо и ове године да их престигнемо, а не следеће, као сто сам најављивао”, приметио је Вучић, додајући да ћемо то постићи радом, енергијом, знањем.

“Ви само показујте нервозу, фрустрацију, мржњу, а ја сам веома задовљан, јер знам да сам обавио добар посао за Србију. У овој муци то ми је увек најдража вест када видим покушаје да направе од Србије балканско ругло, а када погледам резултате онда то мало теже иде”, казао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Чен Бо: Резултати сарадње са Србијом – задивљујући

Кина је увек сматрала да је прави начин да се питање Косова и Метохије реши …