Главна / Вести / Србија / ПРОУНС: Позивамо полицију и тужилаштво да открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље

ПРОУНС: Позивамо полицију и тужилаштво да открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље

Професионално удружење новинара (ПРОУНС) у свом саопштењу истиче да се дешава управо оно на шта су упозоравали надлежне органе све време. Када се некажњено извучете из кризне ситуације, нема разлога да тако нешто не понављате и следећом приликом.

“Управо се то дешава на улицама престонице током протеста. Синоћ смо гледали сцене у којима бесни демонстрансти нападају наше колеге новинаре и сниматеље. На многе новинаре су још на почетку протеста насртали и упозоравали их да не снимају”, наводи се у саопштењу.

ПРОУНС наводи да су биланс синоћњих нереда повређени новинари Курир телевизије, агенције Бета, Н1, Ал Џазире, Танјуга и многи други.

“Дешава се да су баш најнасилнији демонстранти агресивни према новинарима и сниматељима.
Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) захтева од надлежних да хитно таквом понашању стану на пут. Новинари и сниматељи раде свој посао и треба да буду заштићени и да се осећају слободно у својој земљи, у свом граду”, истиче ПРОУНС.

“Недопустиво да новинари трпе физичко насиље док обављају свој посао, а у кризним ситуацијама какви су протести посебно је важно да их полиција заштити од насилника

И то није молба, него право сваког од нас. Крајње је време да се свима који ометају професионалце у обављању посла, стане на пут”, наводе из Удружења.

ПРОУНС је позвао полицију и тужилаштво да раде свој посао озбиљно и темељно и открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље.

Check Also

Чен Бо: Резултати сарадње са Србијом – задивљујући

Кина је увек сматрала да је прави начин да се питање Косова и Метохије реши …