Главна / Вести / Косово и Метохија / Две особе преминуле, још 46 заражних у српским срединама на КиМ

Две особе преминуле, још 46 заражних у српским срединама на КиМ

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа регистровано је још укупно 46 нових случајева заражених коронавирусом.

Две особе преминуле су од последица обољења КОВИД 19, потврдио је на данашњој конференицији за медије епидемиолог митровачког Завода за јавно здравље др Александар Антонијевић. У питању је мушкарац из Звечана, који је преминуо јуче, док је код једна жене из Прилужја која је имала све симптоме КОВИД 19, а преминула је пре три дана, потврђено да је била заражена коронавирусом.

У српским срединама на КиМ од 46 новопотврђених случајева, резултати за 36 позитивних лица стигли су из Ветеринарског института Краљево док су преосталих 10, резултати пристигли из лабораторије “Ватрено око” у Београду.

На северу Косова регистровано је укупно 34 новооболелих, од тога у Косовској Митровици и Лепосавићу по 13, у Звечану шест и у Зубином Потоку четири новоинфицирана лица.

На централном Косову је још 12 лица позитивно на коронавирус. Од тога, три случаја заразе регистрована су у Липљану, два у Пећи, два у Штрпцу, два у Косовској Каменици, док је по један новозаражени регистрован у Грачаници и Гњилану. Резултати преминуле жене из Прилужја су 12 потврда коронавируса.

Укупан број оболелих од почетка епидемије 12. марта 2020. до данас је 340. Тестирано је 2373 узорака.

Након три недеље затишја без новозаражених, од 18. јуна до данас регистровано је 217 случајева заразе.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …