Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Дијалог настављен, одређене теме за Брисел

Вучић: Дијалог настављен, одређене теме за Брисел

Председник Србије Александар Вучић, који путем видео-линка учествовао на трилатералном састанку Европске уније, Београда и Приштине, истакао је да је дијалог настављен, као и да су договрене теме за састанак у Бриселу.

Александар Вучић је рекао да се дијалог под покровитељством ЕУ после двадесет месеци наставља.

“Договорене су и теме за састанак у Бриселу у четвртак”, саопштио је Вучић на инстаграм налогу “Будућност Србије”.

Председник Србије је уочи састанка у Бриселу одржао билатералне консултације са високим представником ЕУ за спољне послове и безбендосну политику Жозепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Видео-конфренција почела је јутрос 10 часавова билатерлним разговорима. ЕУ преговарачи су прво разговарали са делегацијом Приштине, а након тога и представницима Београда. Око поднева почели су заједнички видео разговори све три стране.

Видео-конференција Дијалог Београда и Приштине под покровитељством Европске уније, представља увод у наставак дијалога, најављен за четвртак, 16. јула.

Видео-конференцијом председава Жозеп Борел, који је поручио да је у питању наставак процеса у циљу постизања коначног свеобухватног и правнообавезујећег споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине који ће одговорити на сва отворена питања.

“Такав споразум је кључан за бољу будућност народа Косова и Србије, за њихову европску перспективу као и за стабилност и безбедност читавог региона. Све ово је такође кључно и за ЕУ”, изјавио је Борељ пред почетак видео-конференције.

Извор: РТС

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …