Главна / Вести / Косово и Метохија / Епидемиолошка ситуација у српским срединама на КиМ и даље озбиљна

Епидемиолошка ситуација у српским срединама на КиМ и даље озбиљна

Број оболелих од вируса ковид–19 у српским срединама на КиМ није значајно порастао у односу на јучерасњи дан. Од 65 узорака, регистровано је 39 новооболелих, 27 на северу и 12 на централном Космету саопштио је на конференцији за новинаре у Северној Митровици епидемиолог др Александар Антонијевић. Преминулих није било. Очекивања су да се ситуација побољша тек од краја следеће недеље.

Епидемиолошка ситуација у српским срединама на КиМ и даље је озбиљна, број новооболелих не опада. Према последњим подацима Завода за јавно здравље, од укупног броја тестираних, 60 одсто је позитивно на Ковид 19, истакао је епидемиолог др Александар Антонијевић.

“До сада је укупно узорковано и тестирано 2.630 лица, од којих је 480 новооболелих. По јучерашњим резултатима од 65 тестираних лица, 39 је позитивно. По општинама ситуација је следећа: Косовска Митровица 176 укупно оболелих, у последња 24 часа 13 новооболелих и 1 оздрављење. У општини Звечан укупно 70 оболелих, а у последња 24 часа имамо 4 новооболела”, истакао је Антонијевић.

Навео је да је у општини Лепосавић потврђено 107 новооболелих случајева, од чега у последња 24 часа 5 новооболелих. У Зубином Потоку 55 укупно новооболелих, у последња 24 часа 5.

Na centralnom Kosmetu 81 novoobolelo lice, a od juče 12 novoobolelih.
U  izolaciji se nalazi 229 pacijenata, a u KBC Kosovska Mitrovica na lečenju se nalazi 82 lica, u KBC “Dragiša Mišović” 3 pacijenta, KBC Kragujevac 2 pacijenta u KC Niš 4  pacijenta, 2 sa severa i po jedan iz Štrpca i Kosovske Kamenice.

“У овом другом таласу имамо 7 излечења и 4 смртна случаја”, навео је Антонијевић.

Епидемиолози апелују на грађане да се придржавају препоручених мера заштите, да носе заштитне маске и држе дистанце , како би се сузбило ширење заразе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …