Главна / Друштво / Косовско Поморавље: Од 34 узорка 17 позитивних на корона вирус

Косовско Поморавље: Од 34 узорка 17 позитивних на корона вирус

Према последњим подацима регистровано је још 5-оро инфицираних коронавирусом у српским срединама у Косовском Поморављу, тако да је укупан број заражених за сада 17.

Како је за РТВ Пулс изјавио директор здравственог центра Гњилане Зоран Перић, највише заражених је из К осовске Каменице, њих 6-оро, док су остали инфицирани из Горњег Кусца ( 4), Партеша (3), и по једна особа из Шилова, Пасјана, Понеша И Гњилана.

,,С обзиром на ограничене капацитете шаљемо на тестирање само узорке особа који имају изразите симптоме корона вируса, а проценат позитивних случајева је 50%”, рекао је доктор Перић и прецизирао  да је до сада на Институт за Јавно здравље у Косовској Митровици послато на тестирање 34 узорка.

РТВ Пулс сазнаје да су данас послати и узорци за још 5 сумњивих случајева, а резултати тестирања се могу очекивати веома брзо.

Грађани из Косовског Поморавља који препознају симптоме корона вируса треба да се обрате у посебна ковид одељења која су отворена у болници у Пасјану и амбуланти у Ранилугу.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

ГРАФЕСТ од 29. новембра до 1. децембра у Дому културе „Грачаница“

Десети Међународни фестивал документарног филма и телевизијских форми ГРАФЕСТ одржаће се од 29. новембра до …