Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина: У случају Телеком подигнуте две оптужнице

Приштина: У случају Телеком подигнуте две оптужнице

Главни тужилац Косова у одговору на наводе Групе за правне и политичке студије, која је оптужила Тужилаштво да не реагује на дешавања у Телекому Косова, истиче да су у везу са овим случајем вођени поступци за два кривична дела, пише Љајми.

Група за правне и политичлке студије навела је јуче да је Телеком Косова на прагу банкрота и да су бројне злоупотребе, показатељ криминалног отимања и злоупотребе овог јавног предузец́а током протеклих година.

„Специјално тужилаштво ЕУЛЕКС је 2011. подигло оптужницу против власника и законитог представника оператера Дардафоне.нет а.д., као и против извршног директора и председника Управног одбора Телекома, у вези са споразумом о мобилном оператеру постигнутом између Телекома и Дардафона, и након кривичног поступка овај случај је добио коначни судски епилог “, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

“Специјално тужилаштво Косова, додаје се у саопштењу, подигло је оптужницу против руководства Телекома 2018. због сумње да је злоупотребило службени положај, (познатог као случај “З-мобиле), посебно против двојице главних руководилаца Телекома и председника Управног одбора, а поступак је био завршен у првом степену.  Прихвативши као основану жалбу Специјалног тужилаштва, Апелациони суд је вратио овај случај на поновно суђење, где се очекује да ц́е првостепени суд још једном спровести судски поступак у вези са оптужницом тужилаштва у овом случају”.

Тужилац истиче да је добио и друге случајеве који се односе на Телеком, и да је у току неколико кривичних поступака и оцењује да су “наводи ГЛПС-а против Тужилаштва неосновани  нетачни.”

Тужилац Косова наглашава  “да остаје посвец́ен и одлучан у борби против свих облика криминала у оквиру својих уставних и законских надлежности “.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …