Главна / Вести / Косово и Метохија / Антонијевић: 22 новооболелих, од тога 14 на северу КиМ

Антонијевић: 22 новооболелих, од тога 14 на северу КиМ

Према најновијим резултатима од 60 тестираних узорака, 22 су позитивна на вирус корона, саопштио је на конференцији за новинаре епидемиолог Александар Антонијевић.

Смртних случајева нема, а од 60 узорака бележе се и два оздрављења оболелих.

У Косовској Митровици 5, Звечану 1, Лепосавићу 5, Зубином Потоку 3 и у српским срединама јужно од Ибра осам.

По општинама укупни број у Косовској Митровици је 216, Звечану 96, Лепосавићу 134, Зубином Потоку 74, на централном Космету 139.

Хоспитализовано је 119 позитивних пацијената, док ће се током дана знати на основу тријаже пацијената чији су узорци од јуче и данас позитивни, колико ће бити лечено болнички, а колико код куће. У изолацији су 344 пацијента.

На лечењу у КБЦ у Косовској Митровици је 109 оболелих, Клиничком центру Србије 1, КБЦ “Драгиша Мишовић” 3, Крагујевцу 2 и Нишу 4, од чега двоје са севера Космета, а двоје из Штрпца и Косовске Каменице.

Од 12. марта укупно је тестирано 3001 лице, од чега је укупно 659 оболелих. У новом таласу од 18. јуна оболело је 540, док су активна 483 случаја.

Др Антонијевић каже да је ситуација боља, а да неопходно треба наставити са применом мера заштите, укључујући ношење маске, одржавање физичке дистанце и личне хигијене.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …