Главна / Вести / Србија / Ђурић: Јеремић је био главни извршилац операције која је окончана међународном афирмацијом самопроглашеног Косова

Ђурић: Јеремић је био главни извршилац операције која је окончана међународном афирмацијом самопроглашеног Косова

Вук Јеремић је данас заслужено човек којем Албанци на Косову и Метохији захваљују и диве се као једном од утемељивача самопроглашене косовске државности, а из истог разлога је данас оправдано презрен где год се говори српским језиком.

Десет година је протекло од сулуде иницијативе режима Бориса Тадића да се питање самопроглашене независности Косова изнесе пред Међународни суд правде, где су у том тренутку већину чиниле судије из држава које признају Косово као независну државу, и у складу са тим једине могуће одлуке тог суда.

Вук Јеремић је био главни извршилац те операције која је окончана међународном афирмацијом самопроглашеног Косова, и до данас је саветодавно мишљење Међународног суда правде најчвршћи и најчешће коришћен правни аргумент Приштине.

Јеремић је дословно херој албанских сепаратиста, јер ниједан појединац међу њима није учинио толико за државотворну идеју албанских сепаратиста колико је учинио Јеремић, а да ствар буде гора списак његових заслуга се ту не завршава.

Наиме, Јеремић је као министар спољних послова Србије био формацијски одговоран за штетне споразуме потписане са Приштином, јер његова десна рука Борко Стефановић је водио те преговоре, као што је био одговоран и за измештање преговора о Косову и Метохији из Уједињених нација на терен Европске уније.

Поражавајуће је то што је неко, ко се издаје за српског политичара, учинио за самопроглашено Косово више и од самог Била Клинтона и читавог главног штаба УЧК, али то је лекција из које ћемо као политички колектив морати да извучемо наук за будућност, како нам се такве штеточине на власти никаде више не би догодиле.

Извор: Саопштење, Канцеларија за КиМ

Check Also

Селаковић у Холандији: Сто тридесет година дипломатских односа, подршка Хага “Отвореном Балкану”

Министар спољних послова Никола Селаковић састао сe у Хагу са холандским шефом дипломатије Беном Kнапеном, …