Главна / Друштво / Срђан Поповић: Општина на услузи мештанима и у тренутној ситуацији

Срђан Поповић: Општина на услузи мештанима и у тренутној ситуацији

У време епидемије и са повећаним броја оболелих у општини Грачаница, расту и редови испред Општине. Да ли због наше нарави, или неодговорности али ово постаје учестала слика у Грачаници, која изазива чуђење али и незадовољство код пролазника. Незадовољна су и лица која чекају али не у реду, већ нагурани, без поштовања и минимума физичке дистанце.

Како РТВ Грачаница сазнаје, гуже и редови се стварају због издавања поседовног листа како би се остварило право на субвенције у пољопривреди.

Полиција с времена на време интервенише, али без резултата, игноришу се и апели запослених да се поштују препоруке заштите, сада из седишта локалне самоуправе најављују додатне мере.

Сваком ко уђе у Општину биће измерена телесна температура, најавио је председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

“Данас смо успели да обезбедимо визире за шалтерске раднике, а од сутра ће засигурно бити ангажовани људи из инспекције, који ће у већем броју бити испред Општине и који ће засигурно са полицијом успоставити бољи ред, рекао је за РТВ Грачаница Срђан Поповић.

Поповић додаје и то да је крајње време да ситуацију схватимо озбиљно.

“Има оних који су ситуацију у којој смо се нашли схватили озбиљно, али и оних који који су олако схватили. Не могу да кажем да наши мештани нису дисциплиновани али сви наши мештани, сви који долазе да заврше посао у Општини морају да разумеју ситуацију у којој смо нашли, морају да послушају ове људе испред Општине који дају савете, јер ти људи раде управо за њихово добро, и за добро свих нас, рекао је Поповић.

Порука Општине је да нема потребе за стварањем великих гужви, јер ће Општина и даље бити на услузи мештанима. Због актуелне предаје захтева за субвенције у пољопривреди продужен је рад са странкама за још сат времена.

 

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …