Главна / Друштво / Срђан Поповић, Бобан Столић: Епидемиолошка ситуација захтева дисциплинованост

Срђан Поповић, Бобан Столић: Епидемиолошка ситуација захтева дисциплинованост

У српским срединама на централном Космету све стабилнија епидемилошка ситуација. У КБЦ-у Приштина-Грачаница смањио се и број прегледа али и број хоспитализованих пацијената. Међутим, проблем и даље представљају они који имају благе симптоме и мишљења су да ће да проћи сами од себе. Из Кризног штаба општине Грачаница, председник општине Грачаница али и лекари из КБЦ-а Приштина-Грачаница апелују на грађане да се са појавом првих симптома јаве лекару, да не чекају да болест узме маха јер ћемо само ако будемо одговорни превазићи ову ситуацију.

“Епидемилошка ситуација није сјајна и морамо бити сваког дана дисциплиновани, све док се не изборимо са целокупном ситуацијом која нас је задесила. Данас, поново апелујемо морамо бити дисциплиновани и са првим симптомима да се сви јавимо у ковид амбулантама. Многи чекају да им температура прође и да њих то није снашло, међутим, наши суграђани морају да послушају овај апел, јер то није срамота и само тако ћемо бити одговорни и према својим породицама и према нашим грађанима јер само на тај начин можемо да их заштитимо,” рекао је за РТВ Грачаница председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Епидемиолог КБЦ-а Приштина-Грачаница доктор Бобан Столић истиче да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна али са тенденцијом побољшања, додаје и то да је већ мањи број пацијената са акутним респираторним тегобама али и мањи број хоспитализованих пацијената.

“Апелујем још једном на наше становништо јер иду сабори и лепши дани да се не окупљају, да остану код својих кућа или ако већ морају да то буде уз мере социјалне дистанце, нека перу руке и нека обавезно носе маске, да ову епидемију што пре ставимо под контролом,” истакао је др Столић.

Др Бобан Столић додао је да пацијенти са симптомима треба да се што пре јаве у ковид амбуланте, како би се болест што пре дијагностиковала и како би се са правом терапијом кренуло на време.

“Молим све суграђане чим осете неке акутне респираторне тегобе у сваком месту на територији централног Космета имају ковид амбуланте нека се јаве, нека буду прегледани и на време лечени,” рекао је Столић.

 

 

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …