Главна / Друштво / Почело уређење речног корита Грачанке. Поповић обишао радове

Почело уређење речног корита Грачанке. Поповић обишао радове

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас почетне радове на чишћењу речног корите Грачанке у Грачаници. Он је том приликом поручио да општина Грачаница наставља у смеру очувања животне средине.

Радови на чишћењу речног корита започети су данас и очекује се да ће у наредних десетак дана уколико временски услови то дозволе бити завршен велики део посла. Председник општине Грачаница Срђан Поповић задовољан је почетком започетог посла и најављује наставак у истом правцу ради очувања животне средине и лепше и уређеније општине.

„ Имамо план је да се део по део реке Грачанке среди већим делом њеног тока.  У самој Грачаници средићемо речно корито у дужини од око 350 метара а за отприлике десетак дана почеће радови на уређењу речног корита и у близини Средњошколског центра у Лапљем Селу. Ово је не само веома важан посао за нашу општину већ је и од огромног значаја и за све њене мештане зато што  је река Грачанка један од потенцијалних загађивача наше општине. Ово је за нас велики изазов јер желимо да наша општина изгреда што лепше и уређеније  и ово је наставак борбе за очување животне средине“, казао је Поповић.

Општинско одељење Јавних служби  почело је данас чишћење реке Грачанке. Речно корито ће најпре ће бити очишћено у Грачаници, на потезу од малог моста код паркинга, до моста у улици Косовке девојке. Након тога, радиће се и на чишћењу речног корита у Лапљем Селу.

У овом тренутку, најпре се багерима избацује трава, муљ, смеће и блато из реке, док ће се након тога радити на и уређењу корита.

Радници општинског одељења јавних служби завршили су на санацију и оштећења на путу између Грачанице и Лапљег Села. Такође асфалтирани су и делови у улицама које су прокопане услед радова на иградњи новога водовда.


Информативна служба
Општина Грачаница

Check Also

Заједница српских општина се мора што пре формирати, то је обавеза Приштине

Успостављање Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се, …