Главна / Вести / Косово и Метохија / КиМ: Новим мерама биће забрањен излазак старијих од 10.00 до 18.00 сати

КиМ: Новим мерама биће забрањен излазак старијих од 10.00 до 18.00 сати

Имајући у виду да је последњих дана на Косову и Метохији дошло до пораста броја случајева заражених, влада у Приштини донела је предлог одлуке о новим мерама, које укључују и забрану изласка старијих од 65 година у периоду од 10.00 до 18.00 сати.

“Грађани старији од 65 година, са хроничним болестима као што су дијабетес, хипертензија и срчане болести, хронична болест плуц́а, пацијенти са бубрежном болешц́у, пацијенти са смањеним имунитетом, онколошки пацијенти, могу боравити напољу на јавним местима само у раним јутарњим часовима од 05.00 до 10: 00 сати и увече од 18.00 до 21. 00 сати “, наводи се у документу који је достављен Кљану Косова.

Најављено је да це та одлука бити преиспитана у зависности од епидемиолошке ситуације, уз консултације са Националним институтом за јавно здравље, стручњацима и другим ресорним министарствима, ради процене ефикасности и неопходности предузетих мера .

Извор: Косово онлине

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …